Χωρίς γιατρούς το ΙΚΑ Λαγκαδά

Χωρίς γιατρούς το ΙΚΑ Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ. 4554/06.10.2010

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Τέσσερις μήνες είναι χωρίς γιατρό το ΙΚΑ Λαγκαδά, μια περιοχή με πληθυσμό  περισσότερο από 20.000 κατοίκους. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, καθώς αναγκάζονται να πηγαίνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης ή σε ιδιώτες γιατρούς. Η κατάσταση τους έχει αγανακτήσει, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο κωφεύει εδώ και 4 μήνες και δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση, έτσι ώστε να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το τοπικό ΙΚΑ. Το κράτος κοινωνικής πρόνοιας που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν ισχύει για την Επαρχία Λαγκαδά, όπου οι πολίτες μετατρέπονται σε πολίτες β΄ κατηγορίας, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής στον τομέα της πρόνοιας.

Εν έτει 2010, πολίτες δεν έχουν στοιχειώδη περίθαλψη, κάτοικοι αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να επισκεφθούν υποκατάστημα ΙΚΑ και η κοινωνική πολιτική παραμένει στα χαρτιά και στα συρτάρια των Υπουργείων. Οφείλει άμεσα η νέα ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να επιληφθεί του θέματος, να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ιατρών, πρόβλημα που υπάρχει στο ΙΚΑ Λαγκαδά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να αποκτήσει το ΙΚΑ Λαγκαδά γιατρούς, για να διευκολυνθούν χιλιάδες κάτοικοι, που ταλαιπωρούνται εδώ και 4 μήνες;

Απάντηση Υπουργείου